22 Mayıs 2018 Salı

Dua Nasıl Olmalı

Dua içeriğinin bizim kendimizi tanımamızı sağlayan bir yanı vardır. Ben Rabbi ile sağlıklı bir ilişki ve iletişim kurabilen insanın kendisiyle de barışık ve kabullenici olduğunu düşünüyorum.

Barışıklık illa kendini onaylamak olmaz , bilakis yapamadıklarının bilincinde olanlar kendileriyle barışıklığı sağlamada öne çıkanlardır.Onun için insanın kendini tanıması ve kabullenmmesini kolaylaştırır duaları.


Bilmemiz gereken en önemli şey ise Allah'ın isimleriyle dua etmektir. Emin olmak ve güven duymak, imanın aynı kökten gelen anlamdaşlarıdır. Esma 'nın diliyle dua etmek duanın gerçek adresini doğru yazmak,ne istediğinizi, kimden istediğinizi belirlemiş olmak ve sonucunu daha baştan biliyor olmak güveni getirir.

Bir kere; her yönelimi, sesi duyan (semi) ve her tür yalvarışa icabet eden ( mucib) Rabbe yöneldiğimizi bildiğimizde zaten iletişimin kalitesi baştan en yüksek seviyeye ulaşmış olur. Keza her ne istersek , sonuna " çünkü sen ( hibe eden, çokça karşılıksız veren anlamında ) Vehhab' sın ." ( İnneke entel Vehhab) dediğimizi ( ki Kur'an bunu söyletir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder